Organisatie

Kasteel Ammersoyen en Het Woud der Verwachting organiseren het evenement ‘Ammersoyen Middeleeuws Bewoond’. We stellen beiden graag aan u voor. 


Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen en is het hele jaar geopend voor rondleidingen, evenementen, huwelijken, schoolreisjes, feesten en partijen en zakelijke ontvangsten. Ammersoyen werd rond 1300 gebouwd en strategisch gelegen aan de grens tussen Gelderland en Brabant. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. 

Meer weten? Bezoek de website van kasteel Ammersoyen

Ammersoyen zomer (AZ)

Het Woud der Verwachting

Het Woud der Verwachting is een Gelderse re-eancementgroep die de middeleeuwen rond het jaar 1400 verbeeldt. De groep laat zich bij haar activiteiten graag inspireren door de werken van de Gebroeders van Limburg en is vernoemd naar het beroemde boek ‘Het Woud der Verwachting’ van Hella S. Haasse. Jaarlijks neemt het Woud deel aan het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen, waar het actief is bij o.a. de historische stoet, het kampement, het riddertoernooi in het Valkhofpark en tal van kinderactiviteiten. 

Meer weten? Bezoek de website van het Woud der Verwachting

Banket hertog van Gelre ridderzaal kasteel Ammersoyen