De mooiste kastelen die je kunt bezoeken in België

België is het land van kastelen. Er zijn maar liefst 3000 verschillende kastelen en kasteeltuinen te bezoeken. Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal en charmes. We hebben de mooiste kastelen voor je uitgezocht!

Kasteel van gaasbeek

 
Kasteel van Gaasbeek was oorspronkelijk een middeleeuwse waterburcht. Het kasteel ligt midden in een prachtig park van bijna 50 hectare groot. Het is in de 17e eeuw aangelegd en staat bekend om zijn indrukwekkend lanen en kleine wandelpaden die elkaar afwisselen. Aan het kasteel verbonden zitten de Sint gerturdekapel, het barok paviljoen, een neogotische schuur en het kruithuis. Het heeft 3 grote vijvers. Perfect plek om te wandelen en weg te dromen.

Burcht van Gravensteen

 
In Gent vind je deze bijzondere burcht. Deze burcht is zeer bijzonder, omdat dit de enige overgebleven Middeleeuwse burcht in Vlaanderen is met een intact verdedigingssysteem. Je kunt hier op eigen houtje het grote kasteel verkennen en alles bekijken. We raden je zeker aan om een audiotour te doen, die je de historisch verhalen over het kasteel verteld.

Kasteel van Ooidonk

Deze oude waterburcht vind je in Sint-Maria-Leerne. De eerste steen voor deze waterburcht werd gelegd in de 12e eeuw en het kasteel is daarna meerdere keren verwoest. Het kasteel werd later opgekocht en herbouwd in renaissancestijl, zoals hij nu te bewonderen is. Het kasteel zelf geeft je een perfecte inkijk in hoe het leven was op een kasteel. Vergeet ook zeker niet om een rondje te wandelen in het Ooidonkbos, wat het voormalige jachtterrein van het kasteel was.

Het kasteel van Poeke

 
Poeke is een kleine deelgemeente van Aalter en staat bekend om zijn rococo stijl gebouwde kasteel. In de middeleeuwen deed het dienst als bastion, waar ridders bijeenkwamen vanuit het hele land. Het gebouw is volledig omringt door water en heeft een brug aan zowel de voor- als achterkant van de burcht. Ook de Franse en Engelse tuinen die rondom het kasteel zijn aangelegd zijn zeker de moeite waard. Maak er een wandeling of strijk er neer voor een lekkere picknick!